Connectief Therapiecentrum

welbevinden, evenwicht, groei, ondersteuning, begeleiding, complementariteit, energetisch werk, bewustwording, veerkracht, autogene geneeskracht

Getuigenissen

 • "Ik wilde verder gaan waar ik gestopt was" - Ellen (°1991)

  Toen ik na mijn hersenontsteking en de lange periode van revalidatie daarna, opnieuw min of meer mezelf was, wilde ik keigraag mijn vrienden terugzien. Voor mij was er een stuk uit mijn leven weggeknipt en ik wilde verder gaan waar ik gestopt was. Ik wilde alles opnieuw opnemen.

  Lees verder...

 • "Voor mij is er veel veranderd sinds mijn ongeval" - Tom (°1992)

  Voor mij is er veel veranderd sinds mijn ongeval. Voordien was ik de slimste van de klas, ik had zelfs klassen overgeslagen. Achteraf ben ik twee jaar blijven zitten. Toen werd ik gekleineerd en gepest door een groepje uit mijn klas.

  Lees verder...

 • "Alles was anders dan tevoren" - Koen (1987°)

  Ik was drie maanden lang in een revalidatiecentrum. Daar kreeg ik allerlei training, ook geheugentraining. Daar heb ik namelijk meest van al problemen mee sinds mijn ongeluk: met onthouden.

  Lees verder...

 • "Toen ik in het MPI was, had ik vaak de indruk dat ze niet luisterden naar wat ik zei" - Jo (1988°)

  Ik werd voortdurend beschuldigd van dingen die niet klopten. Als ik het dan wilde uitleggen, luisterden ze niet. Zo werd ik altijd maar nerveuzer.

  Lees verder...

 • "Van mijn oude vriendenkring blijven er slechts een paar over, maar dat zijn dan wel echte vrienden" - Dries (1988°)

  Toen ik mijn ongeluk kreeg, zat ik in het derde jaar wetenschappen. Mijn studie ging zo’n beetje vanzelf vroeger. Oefeningen van wiskunde maakte ik op een minuut, zonder moeite.

  Lees verder...

 • "Als het tegenzat en –zit, trek ik mij op aan mensen die mij niet beschouwen als iemand met een handicap" - Dieter (1977°)

  Het was echt een heel zwaar ongeval. Het is een wonder dat ik het overleefd heb, maar ik was zwaar gewond...

  Lees verder...

 • "Mijn humeur is veranderd sinds het ongeval. Vroeger was ik een geboren diplomaat. Ik was meestal echt tactvol" - Peter (1979°)

  In het OTL volgde ik verschillende therapieën. Ik heb er ook veel tips gekregen, bijvoorbeeld dat ik eens moest proberen heel veel water te drinken in plaats van de zware pijnstillers op morfinebasis die ik nam tegen mijn constante hoofdpijn. En het werkte!

  Lees verder...

 • "In het begin, als je nog in het ziekenhuis ligt, zijn al je vrienden er vaak." - Bart (1991°)

  Bart raakte toen hij vijftien was betrokken in een zwaar verkeersongeval. Hij lag vijf weken in coma en onderging een schedelboring en –lichting.

  Lees verder...

 • "Hier in het OTL heb ik veel bijgeleerd. Rekenen bijvoorbeeld krijg ik nu op mijn eigen niveau." - Erkan (1990°)

  Toen hij twee was, was Erkan het slachtoffer van een verkeersongeval waarbij zijn vader omkwam. Hij raakte zwaar gewond en was een hele tijd in coma. Hij hield er een ernstig hersenletsel aan over.

  Lees verder...

Vraag een intake

Intakes zijn voorzien samen met de algemene coördinator, een therapeut en een Begeleider Bij Groeipad. Je krijgt een begeleidingstraject op maat.
 

Afspraak maken kan telefonisch of ter
plaatse, elke werkdag tussen 9u en 16u
Annulaties minimum 24 u op voorhand
 

Open Therapeuticum Leuven
Schoolstraat 20
B-3020 Herent

www.otl-nah.be

016/ 22 70 42

Medewerkers gezocht

OTL is voortdurend op zoek naar medewerkers om mensen met NAH te helpen.

Lees verder...